53
Ez isteni!
65
Így nem csináltam vegán cukormentes kalácsot...
75
Mi történik a testben a Covid után?
32
Ilyen egy Bak jegyű anyuka!
55
A blogköltöztetés felér egy önismereti úttal
SweetHome
Duplán tökös biscotti
Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit.
59
32
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
87
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
45
Ez most akkor a Covid volt?
70
Megvan még, mit mondtunk?
73
Csak azért is boldog karácsony, 2020?
60
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
42
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
96
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
3
Kiadós leves után ebéd is lehet
55
Nem maradhat el idén!
Jólétcsokor
Karácsony: étrend, életmód – tervezz a boldog, elégedett év végéért
Hallgass a tippekre!
57
47
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.
8
Meg kell kóstolni!
16
Keressük az ország legszebb adventi dekorációját!
57
A gyerekek okosak és szórakoztatóak.
13
Nem tudom, mit képzel magáról.
Napi kattintós
Fanyalgó, kétkedő és kekeckedő emberek mindig is voltak. Ráadásul a sok éves tapasztalatom azt mondatja velem, ez egy darabig még így is lesz… Nagyon elszomorít, amikor azt látom, hogy az emberek nem tudnak mások sikerének örülni, csak az keresik, mibe tudnának belekötni. De mégis, hogy lehet egy csodálatos kertbe belekötni? Úgy tűnik, van […]
Sziasztok ! Ismét itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen , kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
Hozzávalók: Édes kovászhoz: első etetés: 20g víz 12g barna cukor 25g aktív kovász 50g liszt második etetés: 45g víz 25g barna cukor 100g liszt egész első kovász Croissant tésztához: 200g édes kovász 500g liszt (az eredeti recept manitoba lisztet ír _már a kovász etetéshez is_, de mivel nekem az nincs, én kenyérlisztet használtam) 205g tej […]
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció. Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
A klasszikus meghatározás szerint sérvnek nevezzük azt az állapotot, amikor a hasfal valamelyik gyenge pontján zsigerek nyomulnak ki a hasüregből a kiboltosult, maguk előtt tolt hashártyatasakokba. Függetlenül attól, hogy éppen hol helyezkedik el, minden sérv sérvkapuból, sérvtömlőből és sérvtartalomból épül fel. A szervezetben vannak veleszületett és szerzett sérvcsatornák, amelyek a […]
Van nálunk néhány olyan étel, aminek az elkészítése az Uram “specialitása”, feladata. No nem kell itt nagy dolgokra gondolni: melegszendvics, bundáskenyér stb. Nos ilyen a lángos is. Már írtam róla, hogy vannak a főzésben korszakai. Ilyen vissza-visszatérő mánia nála a lángostészta készítése és sütése. Ez a hűtős lángos ősrégi recept. Arra kiváló, hogy ha munkából […]
Hetek óta kívánom a paradicsomlevest, most végre volt időm és a karácsonyi kaják is fogyóban vannak, így meg is csináltam. Egyszerű, de nagyszerű, íme a recept: Hozzávalók: 1 l passzírozott paradicsom (vagy 100%-os paradicsomlé) 1 közepes méretű vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 5 dkg rizs (ha valaki sűrűbben szereti nyugodtan mehet bele 10 is) 5 dl víz […]
Ez a torta igazi karácsonyi csoda mindazok számára, akik rajonganak a citrom és a mák tökéletes párosáért, és a légiesen könnyed desszertekért. Puha, kardamomos-mákos-vajas piskóta, melyen lágy, pillekönnyű citromhab pihen, a torta tetején fanyar, üdítő citromkrém, mellyel igazi kontasztot a díszítésként használt, egész mákszemekkel bolondított édes és ropogós habcsók alkot. Hozzávalók (18 cm-es tortaformához) 75 […]
Délután előkutattam a Hotel Transylvania c. mesét (az első részét!) a neten, ha már tök jó, hogy be van vezetve végre a korlát nélküli internet. A Picim idekucorodott mellém, és bevágta a szundit. Majd a kutyák elkezdtek ordítva, visítva ugatni. De annyira, hogy muszáj volt kimennem. Kint egy kutya – elég nagy termetű – ólálkodott. […]
Az egyre szárazabb és forróbb nyarainkon felértékelődtek a szárazságtűrő pozsgás növények. Közülük is az igénytelen és színeivel elbűvölő októberi varjúháj a kedvenc. Anyukám kertjét ékesítő varjúháj fejlődését hónapokon keresztül fotóztam, hogy bemutathassam, hogy változott a színe az idő múltával. A varjúhájak két legkedveltebb fajtája a 30-50 cm-re magasodó pompás varjúháj és a csüngő habitusú […]
A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!